Cursus informatie:

Herhalingscursus Ploegleider BHV
  • Cursusduur: 1 dag
  • Cursustijden: 08:30 - 16:00 uur
  • Inclusief: oefen/lesmateriaal, lunch
  • Officieel NIBHV certificaat: JA
€ 195,00 excl. BTW
man-met-baardje-wijst-omhoog-3.jpg

Herhalingscursus Ploegleider BHV

Volgens de wet moet ieder bedrijf, school of instelling zorgdragen voor het creëren van een veilige werkomgeving. Mocht het onverhoopt toch misgaan dan zijn goed getrainde bedrijfshulpverleners (BHV'ers) onmisbaar. Deelnemers aan een BHV-cursus bij VCO leren op verantwoorde wijze een beginnende brand te bestrijden, levensreddende handelingen toe te passen, te reanimeren en hoe om te gaan met een evacuatie. Hiermee voldoet iedere deelnemer na het behalen van het certificaat aan de drie hoofdeisen zoals benoemd in de Arbo-wet. Daarnaast heeft een Ploegleider BHV op een efficiënte wijze leiding aan een groep BHV’ers. Tevens dient een Ploegleider BHV ervoor te zorgen dat de BHV-ploeg geoefend wordt en blijft en dat de middelen naar behoren worden beheerd en gecontroleerd.

Inhoud van de Herhalingscursus Ploegleider BHV

De Herhalingscursus Ploegleider BHV bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De organisatie van de bedrijfshulpverlening
  • Alarmeringsprocedures
  • Communicatie tijdens een calamiteit
  • Leidinggeven aan de BHV tijdens een inzet
  • Organiseren en evalueren van een BHV inzet en BHV-oefening
  • Het beheren en controleren van de BHV-middelen

Cursisten die zowel de praktijkonderdelen als de theorie-examens positief afsluiten, ontvangen het NIKTA-diploma Herhaling Ploegleider BHV.

Voor wie is de Herhalingscursus Ploegleider BHV bedoeld?

De Herhalingscursus Ploegleider BHV is bestemd voor personen die als taak hebben de leiding op zich te nemen bij een calamiteit en in het bezit zijn van een geldig basisdiploma BHV en basisdiploma Ploegleider BHV.

Tijdsduur

De Herhalingscursus Ploegleider BHV duurt 1 dagen van 8.30 tot 16.00 uur.

Locatie

De Herhalingscursus Ploegleider BHV wordt op verschillende momenten in het jaar georganiseerd in onze eigen oefenlocatie in Oosterhout. Indien gewenst kan er ook een Herhalingscursus Ploegleider BHV op uw eigen locatie worden georganiseerd. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Prijs

De prijs voor de Herhalingscursus Ploegleider BHV is € 195,00 excl. BTW per persoon inclusief oefen- en lesmateriaal, koffie of thee en lunch.

Veiligheids Centrum Oosterhout
Houtduifstraat 2A

4901 BP Oosterhout
0162 - 434313
info@veiligheidscentrum.com