Cursus informatie:

BHV Basiscursus
 • Cursusduur: 2 dagen
 • Cursustijden: 08:30 uur - 16:30 uur
 • Inclusief: oefen/lesmateriaal, lunch
 • Officieel certificaat: JA
€ 265,50 excl. BTW
man-met-baardje-wijst-omhoog-3.jpg

BHV Basiscursus

Volgens de wet moet ieder bedrijf, school of instelling zorgdragen voor het creëren van een veilige werkomgeving. Mocht het onverhoopt toch misgaan dan zijn goed getrainde bedrijfshulpverleners (BHV'ers) onmisbaar. Deelnemers aan een BHV-cursus bij VCO leren op verantwoorde wijze een beginnende brand te bestrijden, levensreddende handelingen toe te passen, te reanimeren en hoe om te gaan met een evacuatie. Hiermee voldoet iedere deelnemer na het behalen van het certificaat aan de drie hoofdeisen zoals benoemd in de Arbo-wet.

Inhoud van de BHV Basiscursus

De BHV Basiscursus volgt de richtlijnen en eindtermen van het NIKTA. De BHV Basiscursus bestaat uit de volgende 4 modules:

 • Niet-spoedeisende Eerste Hulp
  Snij- brandwonden, kneuzingen, botbreuken, letsel aan het oog
 • Spoedeisende Eerste Hulp
  Rautekgreep, AED-reanimatie, verslikking, eerste hulp bij ziektebeelden (epilepsie, beroerte, hartinfarct, suikerziekte, shock)
 • Brandbestrijding
  Beginnende brand, brandslanghaspel, sproeischuimblusser, CO2 blusser, poederblusser, blusdeken
 • Ontruiming
  Deurprocedure en ontruiming, communicatie, alarmeren,

Cursisten die zowel de praktijkonderdelen als de theorie-examens positief afsluiten, ontvangen het NIKTA-diploma Bedrijfshulpverlener. De kosten voor het examen en het BHV-diploma zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Voor wie is de BHV Basiscursus bedoeld?

De BHV Basiscursus is bestemd voor personen die deel gaan uitmaken van een BHV-organisatie. Speciale voorkennis is niet nodig.

Tijdsduur

De BHV Basiscursus duurt 2 dagen van 8.30 tot 16.30 uur of 4 dagdelen en biedt veel afwisseling tussen theorie en praktijk.

Locatie

De BHV Basiscursus wordt op verschillende momenten in het jaar georganiseerd op onze eigen oefenlocatie in Oosterhout. Indien gewenst kan er ook een BHV-cursus op uw eigen locatie worden georganiseerd. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Prijs

De prijs voor de BHV Basiscursus is € 265,50 excl. BTW per persoon inclusief oefen- en lesmateriaal en lunch.

Veiligheids Centrum Oosterhout
Houtduifstraat 2A

4901 BP Oosterhout
0162 - 434313
info@veiligheidscentrum.com