Cursus informatie:

Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI
  • Cursusduur: 1 dag
  • Cursustijden: 08:30 uur - 16:30 uur
  • Inclusief: oefen/lesmateriaal, lunch
  • Officieel certificaat: JA
€ 350,00 excl. BTW
man-met-baardje-wijst-omhoog-3.jpg

Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI

Vanuit de wet is het verplicht een getrainde beheerder aan te wijzen voor uw brandmeldinstallatie, een zogenaamde Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI). Daarnaast kan door goed beheer en vakkundig onderhoud van uw brandmeldinstallatie het aantal loze brandmeldingen sterk afnemen. Wanneer er veel loze meldingen vanuit uw installatie worden gedaan kan de alertheid van de brandweer afnemen en kunnen zij kosten voor een loze uitruk in rekening brengen.

Inhoud van cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI

Tijdens de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI leert u de brandmeldcentrale en ontruimingsinstallatie te bedienen, te onderhouden en periodieke controles uit te voeren volgens de geldende wet- en regelgeving. De cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI bestaat uit de volgende modules:

  • Brandmeldinstallatie, technieken en activiteiten
  • De taken van de beheerder
  • Voorschriften, normen, eisen, opbouw, werking, componenten en documenten van de brandmeldinstallatie volgende de NEN-norm 2654-1.
  • Registeren en rapporteren in een logboek
  • Instructies aan derden

Cursisten die zowel de praktijkopdracht als het theorie-examen positief afsluiten, ontvangen het certificaat Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI. De kosten voor het examen en het certificaat zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Voor wie is de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI bedoeld?

De cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI is bestemd voor personen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van brandmeldinstallaties in gebouwen. De cursus is dus zeer geschikt voor bijvoorbeeld een facilitair medewerker, hoofd technische dienst, BHV’er of conciërge. Speciale voorkennis is niet nodig.

Tijdsduur

De cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI duurt 1 dag van 8.30 tot 16.30 uur.

Locatie

De cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI wordt op verschillende momenten in het jaar georganiseerd op onze eigen oefenlocatie in Oosterhout.

Prijs

De prijs voor de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie BBMI is € 350,00 excl. BTW per persoon inclusief oefen- en lesmateriaal, koffie of thee en lunch.

Veiligheids Centrum Oosterhout
Houtduifstraat 2A

4901 BP Oosterhout
0162 - 434313
info@veiligheidscentrum.com